Η Σύρος είναι μία από τις ελάχιστες περιοχές στον κόσμο, όπου Ορθόδοξοι και Καθολικοί γιορτάζουν μαζί το Πάσχα.

 
Τη Μεγάλη Παρασκευή οι κάτοικοι του νησιού, αφού παρακολουθήσουν τη λειτουργία στις εκκλησίες των περιοχών τους, κατεβαίνουν στην Ερμούπολη και ακολουθούν τους Επιτάφιους που ξεκινούν από όλες τις εκκλησίες της πόλης, Καθολικές και Ορθόδοξες. Αφού περάσουν από τους δρόμους και τα σοκάκια της Ερμούπολης, καταλήγουν στην Πλατεία Μιαούλη, όπου μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα γίνεται δέηση και η χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ψάλλει τροπάρια της Μεγάλης Παρασκευής.

 

 
Στην Ποσειδωνία η Ορθόδοξη και η Καθολική εκκλησία κάνουν ταυτόχρονα την περιφορά και την ώρα που οι δύο ενορίες συναντιούνται και ανταλλάσουν ευχές, τα καράβια σφυρίζουν χαρμόσυνα.
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, οι Καθολικοί κάνουν περιφορά του αναστημένου Κυρίου, ενός «αγάλματος» το οποίο είναι τοποθετημένο σε «φυλάκιο», όπως ο επιτάφιος, ανοιχτό στις τέσσερις πλευρές του και καλυμμένο με λουλούδια.
 
 
 
Ενώ από όλες τις εκκλησίες της πόλης πετάνε βεγγαλικά που σε συνδιασμό με τις καμπάνες που ηχούν και τα πλοία που σφυρίζουν δημιουργόυν ένα κατανυτικό περιβάλλον.

Αν θέλετε να ζήσετε αυτήν την διαφορετική στιγμή, τα διαμερίσματα “ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ” σας προσφέρουν μια χαλαρή απόδραση στην πολυτραγουδισμένη Ντελαγκράτσια ή Ποσειδωνία στα άνετα δωματιά τους.
Για τις ημέρες του Πάσχα το δίκλινο δωμάτιο από 40€ στα 28€ την ημέρα και το τετράκλινο δωμάτιο από 50€ στα 35€ την ημέρα .